Si tens algun dubte concret sobre la gestió en línia o tràmit que estàs realitzant, t'hauràs d'adreçar a l'organisme amb el qual l'estaves fent. Consulta l'adreça web de les seus electròniques dels organismes de Catalunya per posar-t'hi en contacte.

VÀLid és un servei de l'AOC que té la finalitat d'integrar els diferents sistemes d'identificació digital disponibles (idCAT Mòbil, certificats digitals i Cl@ve).

Els passos a seguir per identificar-te amb certificat digital són els següents:

1.Un cop has accedit al tràmit des del web de l'organisme responsable, t'apareixerà una d'aquestes dues pantalles:

Pantalles d'aparença del servei VÀLid.png

2. Selecciona l'opció "certificat digital" i tria el certificat digital amb el que et vols identificar (Has de tenir el certificat digital instal·lat al navegador que estàs emprant).

certificats digitals en navegador edge

Nota: En sistema operatiu Mac, en fer servir un certificat digital, et pot demanar la contrasenya d'inici de sessió del teu Mac (Private Key)

4. En cas que el teu certificat digital estigui protegit amb un PIN d'ús, et demanarà aquesta contrasenya per poder-hi accedir.

5. Un cop identificat, accediràs al tràmit o gestió en línia i podràs continuar amb la tramitació.

Si tens problemes amb el teu certificat digital, contacta amb el proveïdor d'aquest.

Si tens dubtes sobre el tràmit que estàs fent, contacta amb l'organisme responsable.